Compacte systeemcamera's groeien in populariteit

Redactie 1307 0
Compacte systeemcamera’s werden groot op de markt gebracht, maar verkopen ze ook? Volgens onderzoek van GfK steeds meer. Wereldwijd gaan systeemcamera’s steeds vaker over de toonbank en vooral Japanners lijken gevoelig voor de nieuwste trend.

Vorig jaar berichtte GfK nog dat de markt voor compactcamera’s met verwisselbare objectieven wel groeide, maar dat die groei slechts één procent bedroeg. Futuresource verwachtte vorig jaar in een onderzoek (pdf) naar het marktaandeel van de camera's in 2009, echter wel een grote groei. De onderzoekers krijgen gelijk want het aandeel stijgt inderdaad, zo blijkt uit het onderzoek van GfK.

Trendgevoelig

Vooral in Japan gaat de verkoop van systeemcamera’s goed. Van alle camera’s met verwisselbare objectieven die in december in Japan werden verkocht was een derde een systeemcamera. Over heel 2010 gezien kwam dit zelfs uit op een kwart.

Marion Knoche, algemeen directeur van GfK verklaart de stijgende verkoopcijfers in Japan: ‘Japan is consistently at the forefront of technological advances and trends, it appears other regions have been quick to follow suit in their desire to purchase CSC’s and it will be interesting to monitor their progress during 2011.’

Wereldwijd

De groeiende interesse voor systeemcamera’s in andere delen van de wereld wordt inderdaad onderbouwd door de cijfers. Zo steeg het aantal systeemcamera's in West-Europa naar 8 procent van de markt, in Latijns-Amerika naar 19 procent en in Azië naar 18 procent.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie