Compacte custom grips voor diverse camera's

Julian 2513 1
Meer houvast nodig op je Sony RX100, Fujifilm X10 of Canon S100? JBcameradesigns heeft voor deze camera's en een aantal spiegelreflexen 'custom' grips in huis, die je toestel wat meer body geven.

Voor de Fujifilm X10, X100 en Canon PowerShot S100 heeft JBcameradesigns zogenaamde 'Grip-Cases' ontworpen. Dit is een omhulsel met een uitstulpsel voor extra houvast, waar je de camera instopt.

Grip Case
Grip-Case voor de Fujifilm X100 en de Canon Powershot S100

Grip-Base

Eleganter vinden we de Grip-Base-oplossingen van de Amerikaanse ontwerpers. Deze schroef je onder je camera en zijn als het ware een miniatuuruitvoering van de bekende batterijgrip - zonder plaats voor extra accu's.

Met name voor compacte camera's zoals de Sony RX100 komt zo'n grip goed van pas. Het ranke toestel biedt van zichzelf weinig houvast. JBcameradesigns heeft echter ook uitvoeringen voor Nikon D5100 en D3200 en de Canon 600D en 650D in het assortiment, die een flink stuk kleiner zijn dan een batterijgrip maar wel extra houvast geven.

Grip Base
Grip-Base voor Sony RX100 en Nikon D3200

Wat kost dat?

De Grip-Cases en Grip-Bases kosten per stuk tussen de 30 en 40 dollar, afhankelijk van welk model je kiest. De accessoires zijn te koop via Amazon en eBay. Een overzicht van alle modellen vind je op de website van de makers.

afbeelding van Markkkk

Beste een grote unit. Die van Richard Franiec zijn ook wel mooi, en overal goed gereviewd. http://www.kleptography.com/rf/#camera_rx100