Compactcamera’s Panasonic meest betrouwbaar

steven 678 0
Compactcamera’s van Panasonic zijn het betrouwbaarst als het gaat om de levensduur. De camera's vertonen de minste storingen binnen twee jaar na aanschaf. Dit blijkt uit een onderzoek van SquareTrade, een garantieverstrekker voor elektronische apparaten.

In het onderzoek is gekeken naar 60.000 camera’s die nieuw zijn aangeschaft vanaf 2006. Daaruit blijkt dat 10.7% van de digitale camera’s defect gaan binnen twee jaar. In 6.6% van de gevallen gebeurt dit door een storing, bij 4.1% gaat het om ongelukken.

De camera’s van Panasonic blijven daar ruim onder met 5.3%.  Panasonic scoort in alle prijscategorieën het best. Bij compacts onder de 300 dollar staat Fujifilm met 6.1% op de tweede plek. Olympus en Sony delen een derde plaats, daarvan gaan 6.2% van de camera’s stuk binnen twee jaar.

De merken die het slechts scoren zijn Casio en Polaroid. Hiervan houden respectievelijk 13% en 11.9% van de camera’s onder de 300 dollar het binnen twee jaar voor gezien.

Uit het onderzoek blijkt ook dat duurdere camera’s over het algemeen betrouwbaarder zijn. Digitale spiegelreflexcamera’s zijn het meest betrouwbaar. Het maakt niet uit of je een dslr van Canon of Nikon aanschaft, met een uitvalpercentage van ongeveer 4% binnen twee jaar zijn deze twee merken even betrouwbaar.


afbeelding van steven

Steven Vos | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Steven