Compact met tilt-objectief

Compactcamera met tilt-objectief voor 150 dollar

Julian 3034 0
Het 'miniatuureffect' is op steeds meer camera's terug te vinden als digitaal filtereffect. Neingrenze maakt echter een digitale compactcamera met een ingebouwd tilt-objectief waarmee je het populaire effect zonder digitale manipulatie kunt bereiken.

Een tilt-shift-objectief voor je spiegelreflex kost al snel richting de duizend euro of meer. Neingrenze maakt met de 5000T een goedkoop alternatief: de digitale 'toycamera' is te koop voor 149 dollar.

NeinGrenze 5000T

Voor dat geld krijg je een compactcamera met weinig indrukwekkende specificaties. De 5-megapixelsensor is er waarschijnlijk één van het formaat dat je in cameratelefoons terugvind, het 2.4-inch lcd heeft een onbekend aantal beeldpunten. Filmpjes maken kan in maximale resolutie van 640 x 480 pixels.

Bijzonder is echter het objectief (vast brandpunt en vaste focus), dat in een hoek is gemonteerd. Daardoor komt het scherptevlak niet parallel aan het sensorvlak te liggen en krijgen je foto's het zogenaamde 'miniatuureffect'.

NeinGrenze 5000T objectief

In tegenstelling tot de dure tilt-shift-objectief kun je het scherptevlak niet manipuleren met de Neingrenze 5000T, het objectief heeft een vaste positie. Ook ontbreekt de shift-mogelijkheid, waarmee je perspectief kunt corrigeren.

Wel heeft de toycamera een aantal ingebouwde filters, zoals 'Tunnel' en 'Lomo' om je foto's wat extra sfeer mee te geven en je de nodige nabewerking te besparen. De Neingrenze 5000T is onder andere te koop bij Photojojo.

NeinGrenze 5000T filters

NeinGrenze 5000T voorbeeld