Compactcam Casio EX-Z1050: waar voor je geld

Redactie 447 0
Digifoto Pro houdt graag een compacte camera in de borstzak voor onverwachte fotokansen. Een nieuw model van Casio presteert heel behoorlijk en kost je geen rib uit het lijf.

Soms is de meerwaarde van een nieuwe camera volstrekt onduidelijk ten opzichte van eerdere modellen. Zo onderscheidt de Casio EX-Z1050 compactcamera zich nauwelijks van zijn voorganger. De

SPECS KORT

Resolutie: 10,1 megapixels
Optische zoom: 38 - 144 mm (3x)
Opslag: SD(HC)

Uitgebreide specificaties >>>


beschikbare iso-waarden vallen echter lager uit: 800 ISO tegen 1600 op de Z1000. De EX-Z1050 lijkt zo een wat uitgeklede versie van de EX-Z1000. Beide camera’s delen overigens het zoomvermogen van 38 tot 114 millimeter.

Zoomen
Zoomen en focussen doet de EX-Z1050 heerlijk snel, maar ook wat lawaaiig. De camera is voorzien van anti-shake. Op gemaakte foto’s vallen contrasten weg in overbelichte delen, maar verder doorstaan de beelden alle kritiek en scoren ze een ruime voldoende.

Bedieningsgemak
Het bedieningsgemak verdient een compliment. Elke denkbare instelling is binnen een paar seconden gevonden en aangepast. Het 2,75 inch grote LCD krijgt eveneens een dikke voldoende.

Al met al verdient deze lichte compactcamera (165 gram) een 'Value'-waardering van DigiFoto Pro.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie