Compact professioneel statief voor filmmakers op Kickstarter

Compact professioneel statief voor filmmakers op Kickstarter

PieterMolenaar 1222 0
Op Kickstarter is een project verschenen van een driebeensstatief voor professionele filmmakers. Met een ingetrokken lengte van slechts 51cm is 'The Traveller' compact genoeg om mee te nemen in de handbaggage bij vliegreizen. Het videostatief is voorzien van een zogeheten 75mm-'half bowl' met snelkoppeling voor het snel wisselen tussen statiefhoofden.

Het Traveller-videostatief weegt slecht 1,8kg door het gebruik van koolstofvezel en de benen in vier secties geven een maximale werkhoogte van 170cm bij gebruik van de videokop, terwijl de minimale hoogte slechts 6cm en een beetje bedraagt. Om de beensecties vast te zetten wordt gebruikgemaakt van aluminium 'twist locks'.

25kg draagvermogen

Met zijn maximale draaggewicht van 25kg is het International-videostatief zelfs geschikt om professionele Red-videocameras te ondersteunen. Is meer veelzijdigheid nodig in camerastandpunten, dan kan de Traveller geleverd worden met een videokop of een balhoofd. Het maximale draagvermogen daalt dan naar respectievelijk 5kg en 11kg.

Snel verwisselen van statiefhoofden

Het statief is voorzien van een in de filmwereld gebruikelijke 75mm-kom en 75mm-'half ball'-adapter. Deze laatste is uitgevoerd met een snelkoppeling, zodat snel gewisseld kan worden tussen statiefhoofd. De fabrikant noemt dit het SWAP-systeem van accessoires.

Filmprijzen

Apparatuur voor het maken van films is meestal een veelvoud van dat van fotografie en dat geldt ook voor dit videostatief. Het minimale bedrag waarvoor je mee kan doen met dit Kickstarter-project is 729 dollar en loopt inclusief SWAP-accessoirekit op naar 1299 dollar. In de winkel zal The International uiteraard duurder uitvallen.