ClubCorner: Fotoclub Iris

Raymond 1289 0
In ClubCorner krijgen fotoclubs uit Nederland en België regelmatig de kans zichzelf te presenteren voor een breder publiek. Deze keer staat Fotoclub Iris uit Woerden in de schijnwerpers.

"Fotoclub Iris is een vereniging die op 4 april 1955 werd opgericht. We zijn dus meer dan 50 jaar oud. Toch beleeft Fotoclub Iris een bloeiende periode. Jarenlang varieerde het aantal leden van 20 tot 25. En de laatste jaren zijn we gegroeid naar 45 leden. Gezien deze sterke groei hebben we in 2008 besloten om voorlopig een ledenstop in te voeren. Er staan inmiddels al weer 10 leden op de wachtlijst. Dit jaar gaan we proberen de ledenstop op te heffen. Mensen die enthousiast zijn met hun hobby Fotografie moet je als vereniging stimuleren in plaats van blokkeren.

De Leden

Iedereen herkent wel de ‘oude’ fotoclub. Meestal mannen met dure camera’s die veel kennis over techniek hadden. En daar uitgebreid over konden verhalen. Een foto moest dan ook ragscherp zijn. De ‘nieuwe’ fotoclub heeft meer jonge leden en veel meer vrouwen. En dat gaf bij ons in ieder geval een enorme stimulans aan de fotografie. Meer fotograferen op gevoel leverde prachtige resultaten op. Wij zien ook dat leden elkaar opzoeken om onderwerpen uit te diepen. Iris stimuleert dergelijke activiteiten door het vormen van werkgroepen zoals voor landschap, macro en dergelijke.

Leden willen graag hun werk tonen en stimulerend commentaar horen. Dit gebeurt op clubavonden en door deelname aan fotowedstrijden. De actieve afdeling Utrecht- ’t Gooi van de Fotobond merkt dat leden van Iris regelmatig deelnemen aan wedstrijden en dergelijke."

Jos Didden, voorzitter


Foto: Carla Vermeend


Foto: Heilet van Vugt


Foto: Marius van Zanten


Foto: Miriam Souren


Foto: Aart Schippers


Foto: Hielke Postma

afbeelding van Raymond

Raymond Luijbregts | Manager contentmarketing

Raymond Luijbregts(32) was hoofdredacteur van Clipboard Publishing van 2005 tot 2014. Hij studeerde journalistiek aan de Fontys Hogeschool in Tilburg en begon op zijn 23e bij dit magazine. Na vele reviews van laptops, smartphones en verhalen over marktontwikkelingen, het web en (open source) software nam hij in 2008 het hoofdredactionele stokje over van Peter Kulche. Hij is tevens de mede-grondlegger en ex-hoofdredacteur van DIGIFOTO Pro.

Zijn interesses liggen bij het internet, social media, blogging, content marketing, SEO en technologie in het algemeen.

Twitter: @rluijbregts
Google+: plus.google.com/+RaymondLuijbregts
Web: 

Bekijk alle artikelen van Raymond