Clik Elite Perspective is studio op wielen (video)

Julian 2182 1
Op de Photokina-stand van Redged en Clik Elite kwamen we de Perspective tegen, een karretje waarin je een complete studioset kunt vervoeren en dat tevens dienst doet als opstapje, zodat je vanuit een hoger perspectief kunt fotograferen.

Het exemplaar van de Clik Elite Perspective (pdf) dat op de beurs te bewonderen is verkeert nog in het prototype-stadium. Halverwege volgend jaar komt het karretje op de markt voor een adviesprijs van 800 euro. Op de stand van Redged en Clik Elite kregen we een demonstratie van het karretje.

Redged-nieuws

Op gebied van statieven en monopods is er veel nieuws van het Nederlandse merk Redged. Onder andere de RMA-4M en RMA-6M, monopods die je respectievelijk tot vier en zes meter hoog kunt uitklappen, zijn te bewonderen op de Photokina.

Ook komt Redged met een nieuwe statievenlijn, die in het teken staat van een lichtere maar stevigere constructie. De statieven hebben een nieuw mechanisme om de statiefpoten in een stand te vergrendelen. Daarnaast komt er een serie statieven met acht lagen carbon.

Op gebied van koppen is er de nieuwe RFH-39 vloeistofkop voor video. Je kunt er acht kilo aan apparatuur op kwijt. Ook nieuw is de RNB-360, voor 360-gradenpanoramafoto's. De prijs en beschikbaarheid van de nieuwe producten is nog niet bekend.

afbeelding van petra van der spek

geweldig dat trappetje voor kleine fotografen (zoals ikzelf)!
maar 800 euro!!!!neem wel een lichtgewicht trappetje mee!