Clear Fotofestival Groningen

Redactie 928 0
Van 6 tot en met 28 november vindt de eerste editie van het Clear Fotofestival Groningen plaats. Zowel wereldwijde bekende als nationaal winnende persfoto’s zijn in hartje centrum van de stad te zien.

De prestigieuze World Press Photo tentoonstelling toont een overzicht van de mooiste en meest indrukwekkende nieuwsfoto’s die het afgelopen jaar gemaakt zijn door werelds beste fotojournalisten. De integrerende beelden van over de hele wereld laten je stil staan bij de
actualiteiten. Dit jaar is voor het eerst ook de Zilveren Camera expositie in Groningen te zien. De tentoonstelling toont pakkende nieuwsfoto’s gemaakt door Nederlandse persfotografen.

Fotomarathon

Rondom deze tentoonstellingen biedt het fotofestival nog meer. Op verschillende plaatsen zal het werk van jonge talentvolle plaatselijke fotografen te zien zijn. Zo is er de expositie van de winnende foto’s van de Fotomarathon Groningen, een dynamische en spannende fotografiewedstrijd.

Photomeeting

Daarnaast zal het resultaat van de Photomeeting worden geëxposeerd. Studenten uit verschillende Europese steden volgden gedurende drie dagen masterclasses van gerenommeerde prijswinnende fotografen.

Lezingen

Tijdens het festival worden twee lezingen gehouden. Maandag 15 november om 20.00u de lezing 'Another side of Iran', over de beeldvorming rondom de problematiek in Iran. Aanleiding hiervoor is de winnende World Press Photo, waarop twee vrouwen te zien zijn die als protest tegen de uitslag van de presidentsverkiezingen van de daken schreeuwen.


Foto: World Press Photo of the Year 2009 © Pietro Masturzo, Italy

Drie sprekers geven hun visie over dit onderwerp en de film 'No one knows about Persian Cats' wordt getoond. De lezing vindt plaats in het Forum Images, toegang kost 8.80 euro (lezing + film).

Reyer Boxem

Donderdag 18 november om 19.30u spreekt Reyer Boxem over zijn werk en zijn beroep  als persfotograaf in Boekhandel van der Velde. Toegang is gratis.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie