Claim je copyright met Blockai

Claim je copyright met Blockai

Redactie DIGIFO... 3158 0
Als fotograaf blijft social media lastig. Aan de ene kant wil je graag je foto's delen om jezelf naamsbekendheid te geven, maar aan de andere kant wordt het voor veel mensen makkelijk om zomaar jouw foto te gebruiken. Met Blockai claim je makkelijk je copyright met een simpele hashtag.

Als je online je foto plaatst is het voor anderen heel makkelijk om deze te gebruiken. Veel mensen willen je foto misschien delen omdat ze het een mooie foto vinden, en dat is natuurlijk prima, maar er zijn ook mensen en bedrijven die je foto zonder toestemming voor zakelijke doeleinden gebruiken. Blocain maakt het makkelijk om je copyright te claimen, zodat je snel kan aantonen dat het jouw foto is.

#Blockai

Het is al enige tijd mogelijk om je foto te uploaden naar de website van Blockai om zo de copyright te claimen, maar het bedrijf is hard bezig om dit zo makkelijk mogelijk te maken. Om dit te bereiken wil het bedrijf integreren in online-tools en is begonnen met twitter. Nu kan je al je copyright claimen door simpelweg een foto te posten op twitter met de hashtag #Blockai. Als je een account hebt krijg je dan automatisch een certificaat die zegt dat jij het copyright hebt. Deze kan je opsturen naar mensen die zonder toestemming jouw foto gebruiken.

BlockaiLees ook: Juridisch gevecht om apenselfie

Rechtsgeldig

Nathan Lands, CEO van Blockai, claimt dat het certificaat rechtsgeldig is en als bewijs in een rechtzaak kan dienen. Het is echter nog niet voorgekomen dat iemand een certificaat van Blockai heeft gebruikt, dus of het in de praktijk ook zo werkt is nog niet met zekerheid te zeggen.

Voor meer informatie kun je kijken op de website van Blockai.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie