Chinese jongeren in Amsterdam - Ting Chan

Julian 1167 0
Als kind van immigrantenouders is Ting Chang geïnteresseerd in het thema ‘identiteit’, met name de interactie tussen China en Nederland en in groter verband Azië en Europa. Dit komt duidelijk naar voren in de serie ‘Chinese jongeren in Amsterdam’.

De serie is het eerste kwartaal aan de Zwarte Muur in de Melkweg te zien. Aan de Zwarte Muur wordt sinds 1994 ieder jaar origineel werk van een Nederlandse kunstenaar geëxposeerd, telkens een serie foto’s voor de duur van 3 maanden.

“Ik fotografeerde Chinese jongeren die niet in de stereotiepe beeldvorming passen en dus niet introvert, onopvallend en onzichtbaar zijn. Ik vond jongeren met piercings, diepe decolletés, tatoeages net boven de bilspleet en ver onder de spijkerbroekband. Op mijn foto’s roken, drinken en vrijen mijn modellen in het openbaar, als hetero en homo, als jongeren die zich hebben losggemaakt van hun Chinese achtergrond”

Ting Chan (1972) studeerde af aan Hogeschool van de Kunsten te Utrecht, volgde een stage bij Studio Erwin Olaf en een Post Graduate Studie documentair fotografie aan de St. Joost te Breda. Naast fotoseries maakte ze ook korte films.

Aan de Zwarte Muur is eerder werk te zien geweest van Lieve Prins, Erwin Olaf, Anouschka Blommers, Yee Ling Tang, Diana Blok, Sarah Wong, Martijn van de Griendt, Laura Samsom Rous, Marco van Middelkoop, Tara Fallaux, Marie-Cécile Thijs e.a.

Foto © Ting Chang

Foto © Ting Chang