Chinees protest vastgelegd met Canon 60D

charlottelipic 1409 0
Een Chinees dorp met 13.000 inwoners rukt uit om te protesteren tegen de lokale overheid. Dit gebeurt wel vaker, maar een demonstratie die leidt tot een waar mediacircus is iets ongewoons in China. Jonah Kessel filmde het met zijn Canon 60D.

Jonah Kessel, journalist voor de New York Times, reed achterop de scooter van een dorpsbewoner langs de protesterende massa. Hij en andere buitenlandse journalisten werden hartelijk in het dorp ontvangen.

De dorpsbewoners zijn woedend en zijn blij met alle media-aandacht die zie krijgen. Niet alleen wordt er door hun dorpshoofden illegaal land verkocht, maar er is eerder deze maand ook een advocaat vermoord terwijl hij in hechtenis zat.

Voor de journalisten is het vastleggen van deze gebeurtenis een gevaarlijke onderneming. De locale autoriteiten en politie zijn natuurlijk niet blij met deze aandacht.Jonah Kessel maakte het zichzelf nog wat moeilijker door als enige een dslr te gebruiken. Toch kan hij achteraf zeggen dat de moeite loonde, want hij heeft behalve veel foto's met zijn Canon 60D een mooie korte documentaire gemaakt.

Op dslrnewsshooter.com is een interview met Yonah te lezen over zijn belevenissen in het dorp Wukan.