'China wordt marktleider digitale fotografie'

Redactie 760 0
China wordt in de komende vijf jaar waarschijnlijk een marktleider op het gebied van digitale fotografie. Het land heeft een grote markt die nog geen beschikking heeft over een digitale camera, maar ook een groot aantal 'herhaalkopers'.

Volgens een onderzoek van Infotrends zal de betaalbare en eenvoudig camera erg in trek zijn bij huishoudens met lage inkomens. De herhaalkoper heeft waarschijnlijk meer te besteden en zal zich aangetrokken voelen tot de nieuwste, geavanceerde camera's.

Klikgraag

Dat Infotrends juist China als grote kanshebber ziet, is niet zonder reden. In China wordt meer digitaal gefotografeerd dan in andere landen. Zo maken de Chinezen tweeënhalf keer zoveel foto's als Amerikanen en worden met mobieltjes zelfs drie keer zoveel foto's gemaakt.

Afdrukken

Aangezien er in China veel foto's worden gemaakt, liggen er ook kansen op het gebied van printen. Omdat de meeste Chinese consumenten hun foto's in de winkel laten afdrukken kan vooral de detailhandel hier voordeel uithalen.

De markt zal volgens het onderzoek door moeten gaan met het ontwikkelen van eenvoudige afdrukmachines, waarmee zowel beginnende als gevorderde cameragebruikers digitale foto's kunnen printen. Ongeacht of deze een eigen computer hebben of niet.


afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie