Charlie Sedanayasa - Natuur- en portretfotografie

Redactie 1165 0
In de rubriek Exposure laten we fotografen aan het woord over hun beste werk. Charlie Sedanayasa uit Sydney vertelt over haar passie voor natuur- en portretfotografie en haar voorliefde voor analoge fotografie.

Het moment waarop Charlie voor het eerst in aanraking kwam met fotografie, kan zij zich nog goed herinneren: “Ik werd verliefd op fotografie toen ik bij mijn opa op bezoek was en hij een aantal foto’s van mij nam met zijn Polaroid-camera. Ik herinner mij nog het plezier en de verbazing toen ik deze foto’s voor het eerst zag!”

Ook nu verkiest Charlie film boven de digitale fotografie. Zo stelt zij: “Afgelopen tijd heb ik veel veranderingen doorgemaakt als fotograaf; van werken met film in de jaren ’90 tot het kopen van mijn eerste digitale camera begin 2003. Ik ben gegroeid als beeldend kunstenaar en realiseerde mij dat analoge beelden een bepaalde schoonheid en diepte hebben, die je niet terugvindt in digitale foto’s. Hoewel ik al mijn commerciële werk maak met de zekerheid van de digitale techniek, is film toch echt mijn ware liefde.”

Over de foto's
Naast portretten in kleur en zwart-wit, ligt Charlies interesse bij de natuurfotografie: “Ik begon met het fotograferen van bloemen tijdens mijn studietijd. Ik fotografeerde tijdens mijn pauze vazen met bloemen die ik op mijn tafel neerzette. Dat was mijn manier van relaxen! Daarnaast vind ik de zee geweldig; deze heeft zoveel emoties en karakters! De zee is nooit hetzelfde, altijd anders!”

Haar zelfportretten ontstonden vanuit een geluk bij een ongeluk:  “In oktober 2007 werd ik 30. Ik haatte het altijd als er iemand een foto van mij nam en ik realiseerde mij dat ik niet echt wist hoe mijn gezicht eruit zag. Ik besloot daarom zelfportretten te gaan maken en probeerde deze ook interessant te maken; I had to face my face. Ik begon een wekelijks experiment van leren en creativiteit, dat heeft geleid tot bijna 80 zelfportretten tot nu toe.”


Dissolving Walls


Suicide Lover


(`)


Alive


Janji

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie