Chantal Heijnen op blog New York Times

Chantal Heijnen op fotoblog New York Times

jesse kraal 2785 0
Vrienden keken hen raar aan toen Chantal Heijnen en haar man vertelden te verhuizen naar de Bronx, New York. Heijnen maakte er een intieme serie portretten over de inwoners van de wijk. Fotografieblog Lens van de New York Times zette de serie op haar site.

Heijnen en haar man verhuisden niet naar een huis of een groot appartement, maar trokken in een enkele kamer in een klein complex. Ondanks de armoede die er in de wijk heerst, voelden ze zich er direct welkom. De band die ze kreeg met haar buurtgenoten legde ze vast in de serie Bronxites.

Immigranten

Oorspronkelijk begon ze met het fotograferen van immigranten. Gaandeweg het proces kwam ze er achter dat het verhaal van de immigranten niet het belangrijkste verhaal is. Ze besloot om het dagelijkse leven in de Bronx vanuit binnenuit te laten zien. De serie moest een persoonlijk verhaal vertellen.

New York Times

De New York Times plaatste de serie portretten op haar Lens-blog. Ze roemen de zorgvuldigheid waarmee Chantal Heijnen de mensen heeft geportretteerd. Overigens vind je op haar eigen website meer foto's uit de serie Bronxites. In DIGIFOTO Pro editie 2.2008 besteedden we al eens aandacht aan Heijnen en haar vertrek naar de Bronx.

Bronxites
© Chantal Heijnen, Bronxites

afbeelding van jesse kraal

Jesse Kraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen van Jesse