CES 2016: Zeiss ExoLens objectieven voor iPhone

CES 2016: Zeiss ExoLens objectieven voor iPhone

Mark Moed 1941 1
Zeiss en Fellowes Brands kondigen op CES 2016 hoogwaardige ExoLens-objectieven aan voor gebruik op de iPhone. Er komen in eerste instantie drie objectieven beschikbaar: een groothoek-, een tele- en een macrolens.

Fellowes Brands is een Amerikaanse fabrikant van accessoires voor smartphones. Ze is nu een samenwerking gestart met Zeiss, bekend van haar high-end objectieven, om samen ExoLens-objectieven en aanverwante accessoires voor mobiele telefoons te ontwikkelen.

CES 2016: Zeiss objectieven voor iPhone

Aluminium houder

Het ExoLens systeem bestaat uit een extreem degeljk uitgevoerde aluminium houder met ingebouwde statiefbevestiging waarop de objectieven gemonteerd worden. In eerste instantie past de beugel op de iPhone 6/6S en de iPhone 6 Plus/6S Plus maar het is de bedoeling dat er in de toekomst meer iPhones ondersteund gaan worden.

CES 2016: Zeiss objectieven voor iPhone

Het teleobjectief biedt een vergroting van 3x, waardoor de vergelijkbare brandpuntsafstand op 90 mm uitkomt. De groothoek biedt een enorme beeldhoek van 165 graden en een relatief lage vertekening. Het macro-objectief heeft een unieke zoomfunctie waardoor je meer flexibiliteit hebt bij macrofotografie.

Kwaliteit Zeiss ExoLensCES 2016: Zeiss objectieven voor iPhone

Volgens de makers zijn de Zeiss ExoLens-objectieven de beste objectieven voor smartphones ter wereld. De ExoLens objectieven zijn voorzien van een degelijke behuizing van zwart geanodiseerd aluminium en de befaamde Zeiss T* coating waardoor interne reflecties geminimaliseerd worden.

Prijs en beschikbaarheid

De Zeiss ExoLens-objectieven zullen naar verwachting in het tweede kwartaal van 2016 verkrijgbaar zijn. Een adviesprijs is nog niet bekend.

afbeelding van Mark Moed

Mark Moed | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Mark

afbeelding van Pim Geerts

Ik krijg niet het gevoel dat die voorplaklenzen een succes zijn (heb er nog nooit een in het wild gezien)...