Vliegensvlugge Snap op CES 2016

CES 2016: Vliegensvlugge Snap

Bart Remmers 1 1366 0
Is het een vogel? Een vliegtuig? Superman wellicht? Nee: het is de 'Snap'. De vliegende camera debuteert vandaag tijdens CES 2016, de grootste fotografiebeurs ter wereld in Las Vegas.

Drones, drones en nog eens drones. De vliegende camera's blijven de gadget numero uno, ook tijdens CES 2016 dat deze week in Las Vegas wordt gehouden. Een daarvan is Snap. Het is een apparaat ontwikkeld door Vantage Robotics en biedt een alternatief voor liefhebbers van luchtbeelden, maar die geen geld hebben voor een prijzige drone als de DJI Inspire.

Software

De Snap zal 1.1 pond wegen en blijft na het opladen twintig minuten in de lucht. De camera zelf is voorzien van een 4K-ready Sony Exmor-sensor. Gebruikers kunnen de Snap met hun smartphone en tablet bedienen, maar de ontwikkelaar heeft veel software ingebouwd (waaronder een zogenaamde air tripod), waardoor fotografen hoogwaardige beelden moeten kunnen maken, zonder de drone te hoeven bedienen.

De drone zal op den duur een kleine 1300 dollar gaan kosten. Enthousiastelingen die nu al verkocht zijn kunnen de Snap bestellen voor iets minder dan 900 dollar bij Vantage Robotics zelf.

afbeelding van Bart Remmers 1

Bart Remmers | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Bart