Celstraf voor brandstichtende fotograaf

Julian 1334 0
Begin juli werd de twintigjarige fotograaf Dennis V. uit Assen opgepakt op verdenking van brandstichting. De rechtbank in Assen heeft de 112-fotograaf schuldig bevonden en een celstraf opgelegd.

RTV Drenthe schrijft dat de rechtbank in Assen een celstraf van vijftien maanden heeft opgelegd aan Dennis V. De fotograaf, die foto's maakte voor 112drenthe.net heeft vier brandstichtingen bekend.

De rechtbank veroordeelde V. voor twee containerbranden en een brand in een bedrijfspand. Het stichten van een aantal zwaardere branden achtte de rechtbank niet overtuigend bewezen, daar is hij van vrijgesproken.

Desondanks is de opgelegde straf hoger dan de eis van de Officier van Justitie. Dat zou te maken hebben met eerdere brandstichtingen in Assen en de onrust die daarmee ontstaan is bij bewoners.

Zes maanden van de straf zijn voorwaardelijk, daarnaast krijgt V. een proeftijd van drie jaar en moet hij zich verplicht laten behandelen voor zijn alcoholverslaving en om van zijn kick om branden te stichten af te komen.

Brandje
Afbeelding: Shutterstock (bewerking)