Terry O'Neill exposeert in Amsterdam

Celebrity-fotograaf Terry O'Neill exposeert in Amsterdam

Julian 2784 3
Ter gelegenheid van de lancering van het nieuwe Rock 'n' Roll-fotoboek van Terry O'Neill presenteert Eduard Planting Gallery in Amsterdam een gelijknamige expositie. Het is de eerste keer dat de Britse celebrity-fotograaf in Nederland exposeert.

De Britse celebrity-fotograaf Terry O'Neill heeft als geen ander talrijke legendarische popsterren voor zijn camera gehad. Zijn werk is te zien van 21 maart tot en met 23 mei in de Eduard Planting Gallery in Amsterdam. Terry O'Neill is bij de opening aanwezig.

Foto: Terry O'Neill
Foto © Terry O'Neill - David Bowie - Courtesy Eduard Planting Gallery

Rock 'n' Roll

De galerie toont vroege foto's van The Beatles en The Rolling Stones als de jonge muzikanten nog aan het begin van hun carrière staan. Maar ook iconische portretten van artiesten als David Bowie, Eric Clapton, Elton John, Elvis Presley, Bruce Springsteen en Amy Winehouse. Het nieuwe boek telt 250 foto's in kleur en zwart-wit. Er is ook een limited edition in XL-formaat verkrijgbaar met een print van The Beatles in 1964.

Foto: Terry O'Neill
Foto © Terry O'Neill - The Beatles,  Backyard, London 1963 - Courtesy Eduard Planting Gallery

Pionier

Terry O'Neill (Londen, 1938) is een pionier als het gaat om celebrity-fotografie. De voormalige jazzdrummer startte in 1960 als fotograaf. Gedurende meer dan vijftig jaar heeft hij een ongekend aantal sterren uit de internationale muziek-, film- en modewereld gefotografeerd. Hij is een van de meest verzamelde fotografen ter wereld.

Foto: Terry O'Neill
Foto © Terry O'Neill - The Rolling Stones Tin Pan Alley London 1963 - Courtesy Eduard Planting Gallery

Intieme foto's

Als fotograaf bouwde Terry O'Neill met veel artiesten een innige band op. Hierdoor kon hij ongedwongen, intieme foto's maken waar anderen nooit zouden worden toegelaten, zowel backstage als privé. Het werk van Terry O'Neill is gepubliceerd in toonaangevende magazines en dagbladen. Daarnaast is het te zien geweest in galeries in meer dan 30 steden wereldwijd.

'Terry was everywhere in the 60’s. He knew everything and everyone that was happening.' - Keith Richards

Foto: Terry O'Neill
Foto © Terry O'Neill - Mick Jagger, London 1964  - Courtesy Eduard Planting Gallery

Openingstijden galerie

De galerie is geopend van woensdag t/m zaterdag van 13.00 tot 18.00 uur.

Eduard Planting Gallery | Fine Art Photographs
Eerste Bloemdwarsstraat 2 in Amsterdam
T: 020 320 67 05
www.eduardplanting.com

afbeelding van roelj

Ook al is de prijs voor een gesigneerde afdruk waarschijnlijk een bedrag van 5 cijfers, toch vind ik bij 2 van de 4 hier afgebeelde foto's de uitsnede heel storend: Bowie's voeten en McCartney's gitaarhals, bruut afgesneden ;)

afbeelding van Willem Kaiser, Delft

Foto nummer 3 zijn niet The Beatles, maar The Rolling Stonens!
Heel slordig!

afbeelding van Julian

Scherp! Het bijschrift is aangepast.