Casting Couch: halfnaakte modellen uitzoeken op je IKEA-bank

Redactie 2855 0
Halfnaakte, rondspringende meisjes fotograferen op je slaapbank. Welke man wil dat nou niet? Modefotograaf Andrea Olivo laat zijn fantasie op de vrije loop en de vrouwelijke modellen doen graag mee.

Milaan, modehoofdstad van Italië. Grote haute couture merken als Versace en Armani zijn hier gevestigd en fotografen schieten het ene tekenende modebeeld na het andere. Maar zelfs in Milaan zijn er mensen te vinden die het anders willen doen. Zoals fotograaf Andrea Olivo. 

Olivo wil zich onderscheiden van andere fotografen. Dit doet hij niet alleen met zijn foto's; ook het casten van modellen gaat bij hem op een afwijkende manier. De fotograaf laat ze niet in grote aantallen langskomen, een rondje lopen, een paar poses aannemen, en weer gaan. Nee, bij Andrea worden ze op een IKEA-bank gedropt en mogen ze vervolgens halfnaakt op en neer springen voor zijn camera. Als topje van de ijsberg plaatst hij deze spannende kiekjes op zijn blog 'Andy Olive's Casting Couch', waar ondertussen al zo'n tientallen foto's van schaarsgekleedde dames te zien zijn. 

DIGIFOTO Pro vroeg hem het hemd van het lijf, precies zoals hij zijn modellen ook fotografeert, en vroeg naar zijn beweegredenen.

'Vlada'

Meisjes als cadeautje

'Ik hou er niet van om massale casting-sessies te houden met tientallen modellen, waarbij de meisjes binnen vijf minuten al worden vergeten', vertelt de modefotograaf. 'De meisjes die op mijn bank springen voelen als een cadeautje, en ik probeer mensen die mij wat geven altijd te herinneren', zegt Andrea. Hij laat nu dus zoveel mogelijk modellen halfnaakt rondspringen op zijn IKEA-bank, en stopt pas als de veren het begeven. Op deze manier zal de fotograaf zijn modellen nooit vergeten.

Opvallend is dat de meisjes gewillig uit de kleren gaan bij de casting-sessies. Olivo heeft daar een theorie voor. 'Ik denk dat als je geen sterke modekleding aan hebt, naakt een betere optie is', vertelt de fotograaf. 'En veel van mijn modellen zijn het hier mee eens.' Mogelijk zijn deze foto's geïnspireerd op zijn idolen Jürgen Teller, Guy Bourdin en Helmud Newton. Dit drietal fotografen staan immers bekend om hun onconventionele en uitdagende beelden. Ook doet zijn werk denken aan de reclamecampagnes van het kledingmerk American Apparel. Voor de zekerheid heeft Andrea dan ook altijd een kledingsetje van dit merk klaarliggen. Al zijn deze kledingstukken vaak ook niet veel verhullender.  

'Natalia'

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie