Casio kan foto's van je huisdier in 3D printen

jesse kraal 2972 0
Casio toonde op de PMA@CES niet veel nieuwe camera's, ze baarden vooral opzien met hun 3D-printservice. Een driedimensionale foto hoef je er overigens niet voor aan te leveren, de software van Casio zou uit een normale foto al genoeg informatie kunnen halen voor een 3D-print.

Gizmodo kwam op de stand van Casio een tweetal merkwaardige foto's van huisdieren tegen, die wellicht iets té realistische zijn. Ze zijn gemaakt door Casio met een techniek die dergelijke 3D-afbeeldingen kan maken uit tweedimensionale foto's. Of de consument daadwerkelijk zit te wachten op dit soort foto's is nog maar de vraag.

Casio 3D
De vraag is of de consument hier wel op zit te wachten. Foto: Gizmodo

Niet goedkoop

Casio leek daar zelf ook nog niet helemaal uit, want volgens tech-website DVICE werden er op de stand vragenlijsten uitgedeeld waarin bezoekers om hun mening werden gevraagd. Op de vraag 'hoeveel zou jij willen uitgeven aan een 3D-foto', kon gekozen worden uit antwoorden tussen de honderd en de achthonderd dollar. Mocht je daadwerkelijk binnenkort bij Casio je hond of kat willen printen, verwacht dan in ieder geval geen koopje.

Casio 3D
Foto: Gizmodo

afbeelding van jesse kraal

Jesse Kraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen van Jesse