Casio introduceert EX-Z9 compactcamera

Redactie 382 0
Casio voegt een nieuwe compact toe aan de EXILIM Zoom serie. De 8,1 megapixel EX-Z9 met 3x optische zoom gaat ongeveer 160 dollar kosten maar komt voorlopig niet in Europa op de markt.

Casio EXILIM EX-Z9
De stijlvolle ultra-compact beschikt over een 2,6 inch breedbeeld lcd-display met 114,960 pixels. Dat is nog steeds opvallend weinig in vergelijking met de concurrentie. De 3x optische zoomlens heeft een bereik van 37.5-112.5mm bij een diafragma van F2.8-F5.2. De camera schiet van iso 64 tot 1600 en beschikt over Anti Shake DSP, om bewegingsonscherpte te voorkomen.

Voorlopig niet in Europa
Met de feloranje kleurstelling lijkt Casio klaar te zijn voor het komende EK, desondanks laat het pr-bureau van Casio in een telefonische reactie weten dat de EX-Z9 voorlopig niet op de Europese markt zal verschijnen. Een gemiste kans voor Oranje fans?

Met gezichtsherkenning en 23 'best shot' voorkeuze instellingen is de nieuwe Casio eenvoudig te gebruiken. Je hebt overigens ook de keuze uit roze, zwart of zilver. De Amerikaanse adviesprijs is vastgesteld op $159.99.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie