Casio geeft snelle camera’s nieuwe bsi-sensor

Julian 775 0
Casio heeft in Japan de EX-FH25 en EX-FC150 aangekondigd. De twee zijn identiek aan hun voorgangers op de sensor na. De nieuwe modellen krijgen een 10-megapixel ‘backside illuminated’-cmos-sensor.

De nieuwe modellen zijn de opvolgers van de Casio EX-FH20 en EX-FC100. Een superzoom en compactcamera, die beiden razendsnel foto’s en video’s kunnen maken (foto’s tot 60 fps en video tot 1000 fps). De camera’s werden oorspronkelijk uitgerust met 9-megapixel cmos-sensor, Casio heeft via een Japans persbericht nu de EX-FH25 en EX-FC150 aangekondigd.

De nieuwe modellen krijgen een 10-megapixel backside illuminted-cmos-sensor. Een technologie die ook door onder meer Sony wordt gebruikt. Bij de bsi-sensor is de laag lichtgevoelige receptoren naar de oppervlakte gehaald, waardoor betere ruisprestaties mogelijk moeten worden. Het maximale iso-bereik is in de nieuwe camera’s dan ook verhoogd naar 3200.

Casio gaat van de Exilim EX-FH25 en EX-FC150 elk 100.000 exemplaren produceren. Het is onduidelijk of de vernieuwde camera’s ook buiten Japan op de markt verschijnen. De oude modellen zijn hier wel verkrijgbaar.