Casio breidt Exilim-serie uit met twee camera's

Redactie 885 0
Naast een nieuwe compactcamera met een accu die tot duizend foto's meegaat, breidt Casio haar Exilim-serie ook uit met een toestel met hdr-functie. De EX-H30 en EX-ZR100 zijn vanaf nu verkrijgbaar.

Een lege accu, welke fotograaf is het nooit overkomen. Je kunt er dan meerdere meenemen, maar je hebt natuurlijk liever één accu die de hele vakantie meegaat. Casio zet nu een reiscamera op de markt met één waarmee duizend foto's gemaakt kunnen worden.

Exilim EX-H30

De Exilim EX-H30 beschikt over een groothoeklens van 24 millimeter en 12,5x optische zoom. Maar het pronkstuk van de camera is toch de accu. 

De 24,2 millimeter dikke EX-H30 beschikt verder over een ingebouwd hybride-gps-systeem, een 16,1-megapizel ccd-sensor en 3-inch lcd-scherm met 460.000 pixels. Met de camera – verkrijgbaar in het zilver, zwart, rood en goud – kan daarnaast in hd worden gefilmd. Voor de EX-H30 moet 249 euro betaald worden.

Exilim EX-ZR10

Naast de EX-H30 introduceert Casio nog een nieuwe camera in de Exilim-serie. De EX-ZR100 is wederom uitgerust met de Exilim Engine HS en hdr-art-functie. Met de opvolger van de EX-ZR10 kun je zelf – op de camera – hdr-foto's maken zonder daar meerdere foto's voor te hoeven maken. De hdr-art-functie tovert een foto namelijk in één keer om in een hdr-creatie.

De EX-ZR100 bevat verder een 12,1-megapixel cmos-sensor en een 24mm groothoeklens met 12,5x optische zoom. Verkrijgbaar in wit en zwart gaat de Casio voor 329 euro over de toonbank.


afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie