Carrière Jimmy Page vereeuwigd in fotoboek

Redactie 737 0
Niet iedereen kan vijfhonderd pagina's vullen met een collectie foto's van zichzelf. Led Zeppelin-gitarist Jimmy Page wel, de gitaarvirtuoos staat immers al decennialang in de spotlights en is daarbij ontelbare keren gefotografeerd.

Jimmy Page is altijd een man van weinig woorden geweest, waardoor een 'autobiografisch' fotoboek dan ook meer op zijn plaatst lijkt dan een geschreven exemplaar. De 650 foto's die hij zelf uitgekozen heeft, moeten dan ook een goed beeld geven van de carrière van de nu 66-jarige gitarist.

Podium

Op het gros van de foto's in het album zie je Page op het podium staan, in één van zijn vele rock-outfits. Maar hij heeft ook ruimte ingericht voor een aantal snapshots bij diners of grensovergangen. Daar heeft hij helemaal zelf voor gekozen, volgens de uitgever, Catherine Roylance, is Page van begin tot eind namelijk bij de productie van het boek betrokken geweest, tot in de kleinste details.

Foto © Jean-Pierre Leloir

Jimmy Page

Het fotoboek, genaamd 'Jimmy Page by Jimmy Page' zal 27 september gepresenteerd worden door het Britse Genesis Publications, dat eerder ook al rock-fotoboeken uitgaf. Wees er snel bij, want er is slechts een beperkte oplage van 2500 stuks. Je moet er wel diep in je portemonnee voor kijken: het handgebonden boek gaat maar liefst 445 Engelse ponden kosten.

Interview

De New York Times had een interview Jimmy Page over de drastische veranderingen in de afgelopen decennia met betrekking tot de manier waarop sterren omgaan met fotografie.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie