Carmignac Gestion Photojournalism Awards geopend

Redactie 1240 0
De derde editie van de Carmignac Gestion Photojournalism Award is geopend. Fotografen kunnen zich inschrijven tot 30 september om kans te maken op een subsidie van vijftigduizend euro. De subsidie is bedoeld voor een fotoproject in Zimbabwe.

De Carmignac Gestion Photojournalism Award is twee jaar geleden in het leven geroepen om fotojournalisten subsidie te verlenen voor hun reportage over 'een voorgesteld onderwerp direct gerelateerd aan een actuele gebeurtenis, verspreid over meerdere maanden'. Hiermee wil de organisatie fotografen de mogelijkheid geven om plaatsen te bezoeken die niet meer in de belangstelling van de media staan.

Thema

Deze derde editie staat in het teken van Zimbabwe. Inschrijven kan dan ook alleen met projecten die gemaakt zijn in Zimbabwe of betrekking hebben op dit Zuid-Afrikaanse land. De inzendingen worden beoordeeld door een jury bestaande uit Massimo Berruti (winnaar 2010), Christian Caujolle, Sophie Bouillon, Philippe Guionie, Françoise Huguier, Yacoubé Konaté, Alessandra Mauro, Patrick de Saint Exupéry en voorzitter Susan Meiselas (Magnum Photo's). Tot 30 september kun je jouw werk insturen om mee te dingen naar de geldprijs.

Prijs

De winnaar ontvangt een subsidie van vijftigduizend euro om een langdurig fotoproject in Zimbabwe te financieren.


afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie