Carl Zeiss teaset met plaatjes van Distagon T* 15mm f/2.8

jesse kraal 1932 2
Carl Zeiss maakt er geen geheim van dat ze eerdaags met een nieuw groothoekobjectief komen en maakt ons daar alvast warm voor. Wellicht krijgen we nog deze week het volledige plaatje te zien en weten we zeker dat het om de Distagon T* 15mm f/2.8 gaat.

Op haar website en haar facebookpagina toont Carl Zeiss kleine, verhullende plaatjes van haar nieuwste groothoek. Volgens PhotoRumors gaat het om een Distagon T* 15mm f/2.8. Daarmee is het objectief niet alleen wijder dan de Zeiss 18mm f/3.5 maar heeft deze ook een groter maximaal diafragma. Gezien de filtermaat van 95mm, zal de nieuwe groothoek vrij groot uitvallen. Om het frontelement te beschermen, zit er een vaste zonnekap op de Carl Zeiss. Verder zal ook dit objectief, net als alle andere ZF.2- en ZE-objectieven het zonder autofocus moeten stellen.

Beschikbaar vanaf mei

Verwacht wordt dat de nieuwe groothoek vanaf mei in de winkels zal liggen. Er komt zowel een Nikon- (ZF.2) als een Canon-variant (ZE). Of er ook Pentax- (ZK) en M42-versies (ZM) komen is nog onbekend. Wat de Carl Zeiss Distagon T* 15mm f/2.8 gaat kosten is ook nog gissen.  

afbeelding van jesse kraal

Jesse Kraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen van Jesse

afbeelding van Jan Veenstra

Teaset? Zit er ook een doosje thee bij? :) Of had het toch "teaser" moeten zijn?

afbeelding van roelj

Leenwerkwoord uit het Engels, teasen: Ik tease, jij teaset, wij hebben geteaset :)