Carl Zeiss komt met nieuwe objectieven op Photokina

Julian 422 0
Carl Zeiss kondigt aan dit jaar groots aanwezig te zijn op de Photokina. Op de beursvloer kun je letterlijk door een objectief van de optische experts heenlopen. Ook presenteert de fabrikant nieuwe objectieven en accessoires.

De Carl Zeiss-stand in hal 2.1 is twee keer zo groot als de stand waar de objectievenfabrikant in 2008 mee aanwezig was op de Photokina. Als bezoeker kun je de gehele line-up van Carl Zeiss objectieven aanraken, testen op ‘echte onderwerpen’ en er zelfs ‘doorheen lopen’, aldus de fabrikant. In het walk-trough objectief krijg je alles te weten over de 120-jarige geschiedenis van Carl Zeiss.

Nieuwe objectieven en ‘accessoires’

Op de beurs zal Carl Zeiss niet alleen nieuwe objectieven introduceren, maar voor het eerst ook accessoires. Wat daarmee precies bedoeld wordt is niet duidelijk. Volgens Martin Klottig, Marketing Manager van de objectievendivisie, zullen we geduldig moeten afwachten.

Naast de Carl Zeiss-objectieven zijn ook de Sony-varianten en de Compact Prime CP.2 objectieven voor dslr’s met filmfunctie te bewonderen en uit te proberen. De Photokina vindt plaats in Keulen van 21 tot en met 26 september.