Carl Zeiss en Schneider-Kreuznach gaan MFT-objectieven maken

Julian 1370 0
Objectievenfabrikanten Carl Zeiss en Schneider-Kreuznach hebben zich aangesloten bij de Micro Four Thirds System Standard Group. Eerstgenoemde gaat haar Zeiss HD Video-objectieven uitbrengen voor het systeem. De plannen van Schneider zijn nog niet bekend.

Of Schneider-Kreuznach met nieuwe MFT-objectieven komt of een deel van haar bestaande aanbod gaat aanpassen is nog niet bekend. De Duitse objectievenfabrikant is toegetreden tot de 'Micro Four Thirds System Standard Group', een consortium in 2008 opgezet door Olympus en Panasonic met als doel om de mogelijkheden en kwaliteit van het MFT-systeem te verbeteren. Schneider-Kreuznach CEO Dr. Josef Staub zegt te werken aan een serie objectieven die bij dat streven aansluit.

Carl Zeiss

Het eveneens Duitse Carl Zeiss is ook toegetreden tot de Standard Group. De plannen van Carl Zeiss lijken iets concreter. De fabrikant zegt haar Zeiss HD Video-objectieven uit te gaan brengen met MFT-lensvatting.  Wanneer deze op de markt komen is echter nog niet bekend.

Cosina

In augustus 2010 trad Cosina al toe tot het consortium. De fabrikant zetten deze intrede direct kracht bij met de introductie van de Voigtländer Nokton 25mm f/0.95.