Carl Zeiss Distagon T* 25mm f/2

Carl Zeiss Distagon T* 25mm f/2

jesse kraal 2526 1
Carl Zeiss heeft een nieuw, lichtsterker 25mm-objectief toegevoegd aan haar assortiment. De Distagon 25mm f/2 wordt boven de 25mm f/2.8 gepositioneerd. Kwam laatstgenoemde alleen met een Nikon-vatting, de nieuwe 25mm is er ook met een Canon EF-mount.

De objectieven van Carl Zeiss kenmerken zich door een uitstekende optische en mechanische kwaliteit maar ook door het ontbreken van autofocus. Dat laatste is ook bij de nieuwe Carl Zeiss Distagon T* 25mm f/2 het geval, voor een oordeel over de kwaliteit moeten we een testexemplaar afwachten. De verwachtingen zijn uiteraard hoog gespannen.

Asferische elementen

Om de verwachtingen waar te kunnen maken, is Carl Zeiss niet over een nacht ijs gegaan. Speciale glassoorten en twee asferische elementen moeten lensfouten als chromatische aberraties, vignettering en vervorming tot een minimum beperken.

Carl Zeiss

Zachte bokeh

Negen afgeronde diafragmalamellen en een maximale lichtsterkte, zorgen volgens de Duitse fabrikant voor een zachte bokeh. Zowel bij de Nikon- als bij de Canon-variant kun je het diafragma op de camera instellen en geeft het objectief exif-informatie door aan het toestel.

Prijs en beschikbaarheid

Het objectief moet tegen het einde van dit jaar in de winkel liggen voor een adviesverkoopprijs van 1449,- euro. Je kunt kiezen uit een Canon- (ZE) of Nikon-vatting (ZF).

Zeiss constructie
Brandpuntsafstand: 25 mm Diafragma: f/2.0 – f/22 Min. scherpstelafstand: 0.25 m – infinity Constructie: 11 elementen, 10 groepen Filtermaat: 67mm Afmetingen: 71 x 93 mm Gewicht: 600 gram Beschikbaar voor: Canon EF (ZE), Nikon F (ZF) Adviesprijs: 1449,- euro
afbeelding van jesse kraal

Jesse Kraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen van Jesse

afbeelding van KZ

Nu nog in M-mount...Lijkt me een erg fijn objectief op een M8