Carl Zeiss 24mm f/1.8 voor Sony NEX

jesse kraal 3297 3
Met de nieuwe NEX-7 richt Sony zich op de veeleisende fotograaf. Met de Carl Zeiss 24mm f/1,8 komt er ook een objectief dat deze doelgroep bedient. Met een effectieve brandpuntsafstand van 36mm is de Carl Zeiss breed inzetbaar.

De belangrijkste concurrentie voor de Sony NEX-7, de Fujifilm X100 en Leica X1, hebben beide een (vast) 24mm objectief. Dat Sony tegelijk met de NEX-7 de Carl Zeiss 24mm f/1.8 ZA uitbrengt is dan ook niet vreemd. Het objectief is lichtsterker dan zijn concurrenten maar is daardoor ook fors groter.

Carl Zeiss 24mm

Gewicht

Met 225 gram is het objectief alleen bijna net zo zwaar als de Leica X1 in zijn geheel (286 gram). Het relatief hoge gewicht is deels te verklaren door de aluminium behuizing. De Carl Zeiss T*-coating moet flare en ghosting tot een minimum beperken.

Constructie

De lensconstructie bestaat uit 8 elementen in 7 groepen, volgens het beproefde Sonnar-ontwerp. De zeven afgeronde diafragmabladen zorgen volgens Sony voor een aangename en zachte bokeh. Sony verwacht de eerste leveringen medio december dit jaar.

Carl Zeiss 24mm
Brandpunt: 24mm Minimale diafragmaopening: f/1.8 Maximale diafragmaopening: f/22 Constructie: 8 elementen in 7 groepen Diafragmalamellen: 7 (afgerond) Minimale scherpstelafstand: 100 cm Maximale vergroting: 0.25x Filterdiameter: 49mm Afmetingen: 63 x 65,5mm Gewicht: cira 225 gram Accessoires: Zonnekap Geschikt voor: aps-c Lensvatting: Sony E-mount
afbeelding van jesse kraal

Jesse Kraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen van Jesse

afbeelding van laurens

bedienT

afbeelding van jesse kraal

Thanks!

afbeelding van Anonymous

^^ Like