Carbon en roestvast staal voor Gitzo Ocean-statieven

jesse kraal 2350 2
Gitzo's statieven staan al te boek als zeer duurzaam en robuust, de nieuw Ocean-serie doet daar nog een schep bovenop. Poten van carbonfibre zijn niets bijzonders in deze klasse, het gebruik van roestvast staal is dat wel. In combinatie met afdichtingen maakt dat de statieven zeer bestendig tegen ruige omstandigheden.

Gitzo heeft de Ocean-statieven gebaseerd op de eveneens recente Systematic-lijn. De basis van dit systeem bestaat uit een verwisselbaar middenplateau, waardoor je snel en eenvoudig componenten kunt wisselen. Alleen het compactere reisstatief uit de Ocean-lijn, de Series 1, moet het doen met een vast middenplateau maar heeft in plaats daarvan poten die 180 graden te draaien zijn. Je kunt het statief hierdoor zeer compact opvouwen.

Roestvast staal

Poten van zeslaags koolstofvezel (carbon) zijn in het hogere segment niets bijzonders meer, de schanieren en snelkoppelingen van roestvast staal zijn dit wel. Samen met een hele rits aan afdichtingen maakt dit het statief niet honderd procent waterdicht, maar het komt wel in de buurt. Daardoor zijn de Ocean-statieven volgens Gitzo bestand tegen de meest extreme weersomstandigheden.

Prijzen en beschikbaarheid

De Gitzo Ocean-statieven komen zeer binnenkort beschikbaar bij Gitzo-dealers in Nederland. Er dient echter wel diep in de buidel getast te worden, prijzen beginnen bij 929 euro voor de Series 1 kit en lopen op tot 2295 euro voor de Series 5.

Gitzo

afbeelding van jesse kraal

Jesse Kraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen van Jesse

afbeelding van Anonymous

"roestvast staal"
Vertaald door Google of door een Belg?
Wij kennen dit volgens mij als RVS, oftewel roestvrij staal.....

afbeelding van Julian

RVS kennen we in de volksmond als roestvrij, maar echt roestvrij is het niet. Officieel is het dan ook roestvast staal, zie ook wikipedia.