Capture One 4.7 introduceert nieuw bestandsformaat

Raymond 524 0
Phase One heeft een update uitgebracht voor de Capture One 4 RAW-workflowsoftware. Met de nieuwe versie 4.7 komt ook een nieuw bestandsformaat.

Het nieuwe bestandsformaat .eip bevat de oorspronkelijke raw-informatie, inclusief de bewerkingen die erop zijn toegepast. Op die manier blijft de originele beeldinformatie intact, zonder dat je de bewerkte versie apart hoeft op te slaan.

Nieuw is ook de ondersteuning voor jpeg- en tiff-bestanden. Alle bewerkingen zijn ook op deze bestandstypen toe te passen, met uitzondering van lenscorrecties.

Ondersteuning voor 'tethered shooting' is toegevoegd voor de Nikon D3x en de Canon 5D Mark II.

Capture One 4.7 is per direct te downloaden voor de PC en de Mac en komt in drie versies: 4.7, 4.7 PRO en 4.7 DB. De update is gratis voor huidige gebruikers van de software.

afbeelding van Raymond

Raymond Luijbregts | Manager contentmarketing

Raymond Luijbregts(32) was hoofdredacteur van Clipboard Publishing van 2005 tot 2014. Hij studeerde journalistiek aan de Fontys Hogeschool in Tilburg en begon op zijn 23e bij dit magazine. Na vele reviews van laptops, smartphones en verhalen over marktontwikkelingen, het web en (open source) software nam hij in 2008 het hoofdredactionele stokje over van Peter Kulche. Hij is tevens de mede-grondlegger en ex-hoofdredacteur van DIGIFOTO Pro.

Zijn interesses liggen bij het internet, social media, blogging, content marketing, SEO en technologie in het algemeen.

Twitter: @rluijbregts
Google+: plus.google.com/+RaymondLuijbregts
Web: 

Bekijk alle artikelen van Raymond