Capture One 4.6 voegt camerasupport en nieuwe opties toe

Raymond 545 0
Phase One heeft vandaag een update gelanceerd voor zijn raw-converter Capture One 4 en 4 PRO. Versie 4.6 voegt ondersteuning voor de nieuwste camera's en enkele nieuwe opties toe.

Nieuw in versie 4.6 is de Camera Control Tool. Hiermee kun je via een usb-verbinding zaken als diafragma, sluitertijd en belichtingscompensatie direct vanuit Capture One regelen. Bezitters van een Nikon D3, D700, D300, D200,  D80, D60, D40x en D40 kunnen in de PRO-versie voortaan ook gebruik maken van 'tethered shooting'.

Gebruikers worden na de update automatisch geattendeerd op nieuwe versies. Daarnaast zijn volgens de fabrikant prestatieverbeteringen doorgevoerd.

De update voegt raw-ondersteuning voor de volgende camera's toe:

  • Phase One P65+
  • Canon G10
  • Nikon D3X
  • Olympus E-30
  • Canon EOS 5D mk II
  • Canon EOS 50D

Een 30-dagen-trialversie is kosteloos te downloaden. Voor geregistreerde gebruikers van versie 4.x is de update gratis.

afbeelding van Raymond

Raymond Luijbregts | Manager contentmarketing

Raymond Luijbregts(32) was hoofdredacteur van Clipboard Publishing van 2005 tot 2014. Hij studeerde journalistiek aan de Fontys Hogeschool in Tilburg en begon op zijn 23e bij dit magazine. Na vele reviews van laptops, smartphones en verhalen over marktontwikkelingen, het web en (open source) software nam hij in 2008 het hoofdredactionele stokje over van Peter Kulche. Hij is tevens de mede-grondlegger en ex-hoofdredacteur van DIGIFOTO Pro.

Zijn interesses liggen bij het internet, social media, blogging, content marketing, SEO en technologie in het algemeen.

Twitter: @rluijbregts
Google+: plus.google.com/+RaymondLuijbregts
Web: 

Bekijk alle artikelen van Raymond