Capture Clip-systeem gaat in productie

Redactie 2025 0
Peter Dering kan dankzij 4.815 financiers zijn Capture Camera Clip-systeem werkelijkheid maken. Hij begon op Kickstarter een campagne om 10.000 dollar op te halen. Dat doel werd ruimschoots gehaald, hij haalde ruim 330.000 dollar binnen.

Peter Dering had er genoeg van om zijn camera om zijn nek of in een cameratas mee te nemen en bedacht een clip voor je camera die je aan je broekriem of tas kunt bevestigen. Hij zette zijn idee op Kickstarter en wist veel fotografen te overtuigen. Enkele tientalle uren voor de deadline staat het ingezamelde bedrag op een ruime 330.000 dollar. Mensen die 50 dollar sponsoren krijgen een Camera Clip-unit thuisgestuurd, eenmaal in productie gaat het systeem 70 dollar kosten.

Capture camera clip

De kleine zwarte klem moet ervoor zorgen dat je je camera binnen enkele seconden tevoor­schijn kunt halen. De clip bestaat uit twee onderdelen: een vierkant snelkoppelingsplaatje (Arca-Swiss compatible) en een houder die is opgesplitst in een voorkant en een achterkant.

De tweedelige houder kan je aan een riem of tas bevestigen door de plaatjes van elkaar los te schroeven. Als je beide kanten om je riem heb geplaatst, schroef je ze weer vast. Het vierkante snelkoppelingsplaatje schroef je onder je camera. Eenmaal in de houder kan de camera losgemaakt worden door de rode knop in te drukken.

Gewicht

Al ziet de Capture Clip er misschien niet al te stevig uit, je hoeft je geen zorgen te maken om je camera. De maker heeft het Clip-systeem getest met een gewicht van zo'n vijftig kilo. Daarmee moeten ook zware camera-lenscombinaties veilig te vervoeren zijn met de Capture Clip.afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie