Canon's 40mm f/2.8-pancake steeds concreter

jesse kraal 2511 1
Volgens geruchtensite Canonrumors wordt de informatie omtrent de 40mm f/2.8-pancake van Canon steeds concreter. Zo zou het objectief geschikt zijn voor zowel fullframe als aps-c-camera's en komt de verkoopprijs onder de driehonderd dollar te liggen.

Pancake-objectieven zijn tegenwoordig populair onder bezitters van compacte systeemcamera's, maar ook voor een spiegelreflexcamera kunnen ze van pas komen. De platte objectieven nemen immers veel minder ruimte in je fototas in. Het objectief krijgt een voor pancake's gebruikelijk brandpuntsafstand van 40mm en een maximale lensopening van f/2.8. De prijs zal waarschijnlijk onder de driehonder dollar komen te liggen.

Nooit eerder

Canon heeft nooit eerder een pancake-objectief in het assortiment gehad, in tegenstelling tot bijvoorbeeld Pentax, Olympus en Nikon. Bij Pentax werd de laatste pancake samen met een compacte systeemcamera geintroduceerd, maar de kans lijkt niet groot dat Canon een csc zal uitbrengen die standaard gebruik maakt van de EF- of EF-S-vatting. Volgens Canonrumors zal niet een csc maar de Canon 650D tegelijk met de EF 40mm f/2.8 het licht moeten zien.

Pancake Canon

afbeelding van jesse kraal

Jesse Kraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen van Jesse

afbeelding van Roel Engelen

Inmiddels is dit oud nieuws en is de F2.8 pannekoeklens geschat op de dubbele waarde van de 50mm F1.8 plastic fantastic (die volgens mij nog altijd 10x beter is)