Canon Zilveren Camera: inzenden kan nog enkele dagen!

Canon Zilveren Camera: inzenden kan nog enkele dagen

Mark Moed 1397 0
De organisatie van de Canon Zilveren Camera, de fotowedstrijd voor de beste Nederlandse persfoto, roept professionele fotografen op om hun beste nieuwsfoto in te zenden. De inzendtermijn sluit op 31 december 2015.

De Canon Zilveren Camera is de belangrijkste wedstrijd voor persfotografen in Nederland. De wedstrijd is in 1949 begonnen en daarmee is het een van de oudste fotowedstrijden die we kennen. Bekijk een overzicht van de winnende foto's door de jaren heen.

Inzenden kan uitsluitend via de website van de organisatie en de foto's moeten in 2015 gemaakt zijn. Dit geldt niet voor fotoseries of reportages die al voor 2015 zijn begonnen. De verdere voorwaarden zie je hier.

Canon Zilveren Camera categorieën

Er zijn negen categorieën: Binnenland: documentair, Buitenland: documentair, Cutuur & Entertainment, Binnenland: nieuws, Buitenland: nieuws, Dagelijks nieuws, Portret, Sport en Natuur & Milieu.

Van de winnende foto's wordt een tentoonstelling gemaakt die door het hele land reist. De expositie toont de genomineerde en winnende foto's uit alle categorieën alsmede van de Prijs voor vernieuwende fotojournalistiek en de Nationale Portretprijs. De eerste lokatie is al bekend: Museum Hilversum - 24 januari -28 februari.

Bekijk ook de uitslag van 2014.

afbeelding van Mark Moed

Mark Moed | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Mark