Canon wint zeven iF Design Awards

Canon wint zeven iF Design Awards

Peter Guldenpfennig 2388 0
Sinds 1954 worden de iF Design Awards georganiseerd. Producten worden daarbij beoordeeld op hun ontwerp. Canon mag net als voorgaande jaren ook dit jaar weer enkele awards in ontvangst nemen.

IF Design Awards

Het is dit jaar het 22ste jaar op rij dat Canon winst boekt tijdens de iF Design Awards. Dit jaar werden er meer dan 5000 producten ingezonden binnen zeven categorieën: productontwerp, verpakking, communicatie, binnenhuisarchitectuur, architectuur, service design en professional concept. De inzendingen komen uit een totaal van 53 landen en regio's. De producten worden beoordeeld door een panel van experts op het gebied van design. Dit is een panel dat wereldwijd wordt gezien als autoriteit.

Winst voor Canon

In totaal mocht Canon dit jaar zes iF Design Awards in ontvangst nemen, met daarbovenop een Gold Product Design Award voor de Canon XC10 4K-camcorder. Met name deze laatste award wordt gezien als terechte internationale erkenning voor goed productdesign. Niet gek, uit de 5925 inzendingen kregen slechts 75 producten een dergelijke award toegekend.


De Canon XC10 4K-camcorder was niet het enige product van Canon dat in de prijzen viel.

De iF Design Awards gingen naar de EOS 5DS / EOS 5DS R digitale SLR-camera’s, de EF 11-24mm f/4L USM ultra-groothoeklens, de EOS M3 Compact System Camera en de PowerShot G3 X superzoom-camera. Ook de PIXMA MX490-serie inktjetprinters en de i-SENSYS MF220/210-serie laser-MFP’s kregen een iF Design Award toegekend.

afbeelding van Peter Guldenpfennig

Peter Güldenpfennig | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Peter