Canon wil tien miljoen spiegelreflexen per jaar maken

Julian 1304 0
Canon wil de productie van spiegelreflexcamera's opvoeren. Door de productiecapaciteit in Taiwan te vergroten moeten er in de toekomst jaarlijks tien miljoen dslr's van de band rollen. Momenteel produceert Canon op jaarbasis zeven miljoen reflexen.

In een interview met Reuters zegt Masaya Maeda, hoofd van Canon's cameradivisie dat de productie van camera's sinds eind juni weer terug is op het oude niveau. Door de aardbeving in Japan op 11 maart lag de productie in op het eiland Kyushu tien dagen stil en liep de productie in de maanden daarna vertraging op.

Nu de productie weer op volle gang is, zegt Maeda de productiecapaciteit te willen verhogen. Dat zou in fabrieken in Taiwan moeten gebeuren. Canon wil op die manier tien miljoen dslr's per jaar gaan produceren. Het afgelopen jaar waren dat er nog zeven miljoen.

Vooruitzicht

Door de aardbeving en de daaropvolgende leveringsproblemen van onderdelen stelde Canon haar verwachtingen naar beneden bij. Aanvankelijk dacht de fabrikant dit jaar dertig miljoen camera's (compact en dslr) te verkopen, de officiƫle 'forecast' staat nu op 27 miljoen stuks. Maeda hoopt dat het target van dertig miljoen camera's alsnog gehaald kan worden, maar zegt dat het bedrijf nog niet klaar is om de verwachtingen bij te stellen.