Canon wil satelliet met camera lanceren

Canon wil satelliet met camera lanceren

Nadja Geskus 743 0
Canon is van plan om een miniatuur satelliet de ruimte in te lanceren. Aan boord van de satelliet zal een ruimtecamera zitten die gebaseerd is op de Canon 5D DSLR.

Satelliet

Volgens Nikkei zal de lancering in maart 2017 plaatsvinden ten zuidoosten van India. De satelliet wordt op een Indian Space Research Organisation geleverde raket de ruimte in gezonden. De lancering is een proefmissie voor een toekomstig bedrijf dat op een dag honderden miljoenen dollars per jaar zou kunnen genereren voor Canon. De satelliet weegt slechts 65kg en heeft afmetingen van 85x50x50cm. Bijzonder is dat de satelliet vol wordt geladen met Canons optische- en imaging technologieën. Een onboard telescoop zal worden gemonteerd op een camera die is gebaseerd op de Canon EOS 5D DSLR lijn.

Canon wil satelliet met camera lanceren

De route

De satelliet zal in een baan om de aarde cirkelen en zo’n 15 keer per dag om de aarde draaien, op een hoogte van 500km. De camera in de satelliet kan foto’s maken met een resolutie van 1 meter, wat handig is voor sectoren zoals landbouw, handel, landmeten, marktonderzoek en ramp preventie.

Canon zal de satelliet testen de aankomende twee jaar, terwijl toekomstige klanten zich aan kunnen melden op hetzelfde moment. Canon hoopt dat ze een jaarlijkse omzet van ongeveer $ 482.000.000 in 2020 en bijna $ 1 miljard in 2030 kunnen behalen.

afbeelding van Nadja Geskus

Nadja Geskus | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Nadja