Canon werkt mogelijk aan DSLR met brandstofcel

Redactie 441 0
Een recente patentaanvraag van Canon en een samenwerkingsaankondiging van MTI Micro duiden op ontwikkeling van een DSLR met brandstofcel.

Het patent van Canon omschrijft het gebruik van een brandstofcel in kleine consumentenelektronica. De patentaanvraag komt niet zomaar uit de lucht vallen. Enkele weken geleden kondigde MTI Micro - een pioneer op gebied van brandstofcellen in kleine elektronica - een samenwerking aan met een ‘Japanse camerabouwer’. De illustratieve afbeelding (rechts) die met de aankondiging gepaard ging, laat een erg op Canon gelijkende camera zien, ondanks de vakkundig verwijderde logo’s.

In het patent is niet te zien hoe de brandstofcel in de camera geïntegreerd zal worden. Maar de afbeelding van MTI laat een batterijgrip zien, mocht de brandstofcel hierin geïntegreerd worden is het wellicht ook mogelijk om ook voor eerdere modellen een batterijgrip met brandstofcel uit te brengen.

Voorlopig klinkt het als toekomstmuziek in de oren.Het gebruik van een brandstofcel in kleine elektronica brengt flink wat moeilijkheden met zich mee. Zeker in een DSLR, waarbij de klappende spiegel voor fluctuaties kan zorgen in de lading, lijkt dit geen eenvoudige opgave. Canon claimt in het patent deze barrière overwonnen te hebben. Maar of en wanneer het daadwerkelijk in de praktijk zal verschijnen is nog niet bekend.

Het patent met nummer 20080081236 vind je hier.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie