Canon werkt aan kleine ‘dslr-achtige’ camera

Julian 1400 0
Een topman van Canon zegt dat er gewerkt wordt aan een kleine ‘dslr-achtige’ camera, die concurrentie moet bieden aan de nieuwe spiegelloze systemen. De camera wordt kleiner dan de huidige dslr’s, maar of de spiegel verdwijnt is niet zeker.

Masaya Maeda, hoofd afdeling Image Communication Products bij Canon zegt dit in een interview met Reuters. Of Canon in de kleine camera net als de concurrerende systemen van Olympus, Panasonic, Sony en Samsung de spiegel weg zal laten is nog maar de vraag.

“Het gaat niet om de spiegel. Er is vraag naar camera’s met hoge beeldkwaliteit in kleiner formaat, we zullen aan in deze vraag tegemoet komen,” aldus Maeda.

Verleden

De topman ontkent dat het moeilijk is om een kleinere camera te maken zonder de spiegel te verwijderen. Daarbij zegt hij dat Canon ook in het verleden kleine slr-camera’s heeft gemaakt. Waarschijnlijk doelt Maeda op de Canon EOS IX-serie. Deze analoge ‘Advanced Photo System’ (APS) spiegelreflexen kwamen eind jaren ’90 op de markt en maakten gebruik van een kleiner filmrolletje (vergelijkbaar met het digitale aps-c-formaat).

Nikon

Het is de eerste keer dat Canon zich openlijk uitspreekt over een nieuw camerasysteem. Recent maakte ook Nikon, uit monde van president Makoto Kimura, bekend dat er gewerkt wordt aan een klein systeem met dslr-eigenschappen.