Canon waarschuwt voor vervalste Speedlite 600EX-RT-flitsers

Julian 2798 0
Volgens Canon zijn er vervalste Speedlite 600EX-RT-fliters in omloop. De namaakflitsers worden aangeboden op diverse online marktplaatsen. Canon geeft tips voor het herkennen van de vervalste producten.

De Canon 600EX-RT is het topmodel in de Speedlite-serie van de fabrikant. In een mededeling op de website waarschuwt Canon voor vervalste exemplaren die in omloop zijn op diverse online marktplaatsen.

Het uiterlijk van de namaakflitsers is vrijwel gelijk aan het officiƫle model. De vervalste flitsers beschikken echter niet over de ingebouwde radiografische draadloze opnamefunctie. Daarnaast waarschuwt Canon dat de vervalste producten niet worden vervaardigd of getest volgens de veiligheidsnormen van Canon.

Het volledige bericht van Canon Nederland:

We hebben vastgesteld dat er vervalste Speedlite 600EX-RT-flitserproducten in omloop zijn. Naar verluidt worden deze producten aangeboden op diverse online marktplaatsen. Hoewel deze vervalste producten het logo van Canon en andere handelsmerken dragen, zijn deze niet door Canon ontworpen of vervaardigd. Daarnaast zijn deze vervalste producten niet vervaardigd of getest volgens de veiligheidsnormen van Canon, waardoor wij niet garant staan voor een veilige werking van deze producten. Bovendien is er een mogelijkheid dat een van deze vervalste producten schadelijke effecten zoals brand of rook veroorzaakt.

De veiligheid van onze klanten is onze allergrootste zorg. In tegenstelling tot echte Canon-producten voldoen vervalste producten mogelijk niet aan wettelijke en standaardveiligheidsnormen. Om ervoor te zorgen dat u originele Canon-producten koopt, adviseren wij u deze bij een erkende Canon-leverancier of rechtstreeks bij Canon aan te schaffen. Houdt u er rekening mee dat Canon niet aansprakelijk is voor enig defect, ongeval of schade die verband houdt met het gebruik van een vervalst product.

Er is ook vastgesteld dat de radiografische draadloze opnamefunctie die is ingebouwd in de originele Canon Speedlite 600EX-RT-flitsers, niet is opgenomen in het vervalste product. Deze ontbrekende functie beperkt de prestaties van de vervalste flitser ten opzichte van een originele Canon Speedlite 600EX-RT-flitser.

Wij stellen het zeer op prijs dat u aandacht schenkt aan deze zaak. U bent een waardevolle klant voor Canon.

De volgende tips kunnen u helpen om een vervalste Speedlite 600EX-RT-flitser te herkennen. Houdt u er rekening mee dat andere vervalsingen andere of aanvullende verschillen vertonen ten opzichte van de originele Canon-producten. Als zodanig verzoeken wij u contact op te nemen met Canon via de onderstaande contactgegevens indien u zich afvraagt of u een originele Canon Speedlite 600EX-RT-flitser gebruikt.