Canon vertraagt bouw nieuwe camerafabriek

Julian 479 0
Canon stelt de bouw van een nieuwe camerafabriek in Nagasaki tot nader order uit. De reden is de dalende vraag naar digitale camera's, veroorzaakt door de financiële crisis.

De vraag naar digitale camera’s vertoonde sinds 2000 een flinke stijging. Canon kondigde in juli 2008 aan hierop in te springen met een nieuwe fabriek in Nagasaki, Japan. Volgens plan zou de constructie van de fabriek starten in januari 2009, zodat de eerste camera’s in december 2009 van de nieuwe productiebanden zouden rollen.

Recente cijfers laten door de financiële crisis een flinke daling zien in de vraag naar digitale camera’s, in vergelijking met de eerder voorspelde getallen. Canon verwacht dat deze daling voorlopig zal blijven doorzetten en heeft besloten de bouw van de nieuwe fabriek uit te stellen. Hierdoor start ook de productie later dan aanvankelijk werd voorspeld. Hoe lang de bouw wordt uitgesteld, is niet bekend. Canon zegt de markt nauwlettend in de gaten te houden, om te kunnen bepalen wanneer de constructie van start dient te gaan.

De vertraging heeft volgens Canon geen gevolgen voor nieuwe werknemers die al aangetrokken waren voor de nieuwe fabriek. Zij zullen eerst training ondergaan in Oita, Canon’s grootste productiefaciliteit voor camera’s.