Canon vernieuwt EF 1.4x en EF 2x teleconverters

Redactie 552 0
Nieuwe superteleobjectieven in de L-serie roepen bij Canon direct de vraag naar nieuwe extenders op. De fabrikant introduceert er twee: de EF 1.4x III en de EF 2x III. Beiden zijn voorzien van een nieuw optisch ontwerp.

Terwijl de EF 1.4x III zeven lenselementen in drie groepen heeft, doet de EF 2x III het met negen lenselementen in vijf groepen. Alle optische elementen zijn voorzien van Canons Super Spectra coating, die overstraling en reflecties moet verminderen. Volgens Canon zorgt het nieuwe ontwerp ervoor dat het gebruik van de extenders nauwelijks ten koste gaat van beeldkwaliteit. Een nieuwe stof en waterwerende fluor-coating op de voorste en achterste elementen moet het verwijderen van vlekken gemakkelijker maken.

Datacommunicatie

Wanneer de extender gebruikt wordt met een van de nieuwe L-serie objectieven biedt deze een grotere AF-nauwkeurigheid dan hun voorgangers.  Omdat beide modellen zijn voorzien van een ingebouwde processor is er betere datacommunicatie mogelijk tussen objectief en camera, aldus het persbericht.

Uiterlijk

Omdat de Extender EF 1.4x III en Extender EF 2x III zijn aangepast aan de nieuwste L-serie objectieven passen ze qua uiterlijk daar goed bij, de verschillen met hun voorgangers zijn duidelijk zichtbaar. De EF 1.4x III weegt 225 gram, de EF 2x III 325.

Prijs en verkrijgbaarheid

De nieuwe extenders komen vanaf december op de markt en gaan 549 euro per stuk kosten.


afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie