Canon vernieuwt CPS-pogramma

Julian 854 0
Canon komt met een compleet vernieuwd serviceprogramma voor professionele gebruikers. Het nieuwe CPS-systeem kent drie niveau’s, waarbij de fotografen met de duurste apparatuur voorrang krijgen op reparaties.

Het Canon Professional Services-lidmaatschap voor fotografen is er vanaf nu in drie smaken: Silver, Gold en Platinum. Om voor een CPS-lidmaatschap in aanmerking te komen moet je minimaal twee bodies en drie objectieven bezitten die in aanmerking komen voor het programma. Huidige CPS-leden dienen zich opnieuw te kwalificeren, voor juni 2010.

Hoe duurder je apparatuur, hoe hoger de klasse waarin je terecht komt. De verschillen tussen de drie lidmaatschappen hebben met name betrekking op wie er voorrang krijgt tijdens reparaties en servicebeurten van apparatuur.

Een lijst met welke apparatuur voor welk lidmaatschap in aanmerking komt is te vinden op de Europese cps-website. Er zijn een aantal opvallende veranderingen. Zo telt een EOS 1D Mark II helemaal niet meer mee en ook de oude 85mm f/1.2L kun je niet meerekenen, alleen de nieuwe II-versie komt in aanmerking.