Canon toont werkende 8K-camera en 8K-display op NAB Show

Canon toont werkende 8K-camera en 8K-display op NAB Show

PieterMolenaar 955 0
Volgens Tim Smith, senior adviseur Film & TV Production bij Canon, toont Canon op de komende NAB Show onder meer een werkende 8K-camera en 8K-displays. Smith heeft dit verklaard in een vraaggesprek met de website NABHub

De jaarlijkse NAB Show,  georganiseerd door de National Association of Broadcasters, vindt dit jaar plaats van 16 tot en met 21 april in Las Vegas en is voor filmmakers de belangrijkste beurs van het jaar. 

8K

Canon heeft volgens het interview voor de NAB Show 2016 een aantal verrassingen in petto. Zo zegt Smith dat Canon op de beurs 8K-camera's toont in werkende staat, evenals 8K-displays voor filmproductiedoeleinden. De 8K-camera zou volgens geruchtensite CanonWatch waarschijnlijk de opvolger zijn van de huidige EOS EOS C500. Op de Canon-stand zal verder een '8K virtual reality ride' te zien en te beleven zijn. Andere verrassingen houdt Smith nog onder de pet.

2020

Hoewel tv's met UHD-resolutie, in de volksmond bekend als 4K, nu eindelijk gemeengoed worden en Netflix experimenteert met 4K-streams, werken technologiebedrijven en broadcasters wereldwijd al sinds enkele jaren aan de opvolger daarvan: 8K. En er is haast bij, want Japan wil de Olympische Spelen in dat land in 8K-resolutie uitzenden.

De NHK-broadcastorganisatie in Japan heeft op dat vlak al veel werk verzet. De organisatie heeft onder meer al 8K-camera's ontwikkeld die de 8K-beelden met een framerate van 120fps op kunnen nemen. In februari dit jaar verzorgde de NHK de opname van de jubilerende Super Bowl in de Verenigde Staten in 8K.