Canon toont laatste aanwinsten Speedlite-assortiment

Redactie 695 0
Met de introductie van de Speedlite 320EX en de Speedlite 270EX II heeft Canon twee nieuwe aanwinsten binnen haar Speedlite-assortiment. Door haar Video Light-functie is met name de Speedlite 320EX geschikt om te gebruiken tijdens het filmen met je dslr.

Met een richtgetal van 32, de mogelijkheid de flitskop handmatig te verschuiven en te roteren en een Video Light-functie, lijkt de Speedlite 320EX van Canon gemaakt voor het filmen met een dslr. Met laatstgenoemde optie is het namelijk mogelijk continue te verlichten tijdens het filmen. Het flitsbereik kan gewijzigd worden van 24mm tot 50mm, wat een groter aantal belichtingsvarianten mogelijk maakt.

Speedlite 320EX

De Speedlite 320EX is als slave unit via één van de vier vrije kanalen te activeren door een master unit, zoals ingebouwd in de EOS 600D. Ook is het mogelijk flitsgroepen te selecteren, waarmee het relatieve vermogen van de flitser en het resulterende belichtingseffect kan worden geregeld. Daarnaast beschikt de Speedlite 320EX ook over de Remote Release-functie, waarmee de ontspanknop tegelijk geactiveerd kan worden met de flitser.

Speedlite 270EX II

Het instapmodel, de 270EX II, vervangt de 270EX. Net als de 320EX is de flitser als draadloze slave unit te gebruiken, maar zonder de mogelijkheid om in kanalen te werken. De flitser heeft een richtgetal van 27 en is klein genoeg om in een jaszak te passen. Door de instelbare zoomkop is de lichtverdeling efficiënt te toe te passen. Terwijl de Speedlite 270EX II draait op twee AA-batterijen, heeft de 320EX er vier nodig.


Prijs en beschikbaarheid

Zowel de Speedlite 270EX II als de 320EX zijn vanaf april in Nederland verkrijgbaar. Het instapmodel gaat voor 199 euro over de toonbank, voor zijn grote broer moet 289 euro neergelegd worden.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie