Nieuwe Canon op komst

Canon teast met nieuwe dslr, opvolger voor EOS 100D?

Julian 4336 3
Canon Korea toont een nieuwe spiegelreflexcamera. Althans, de contouren zijn zichtbaar onder een wit doek. Afgaande op de vormen lijkt de nieuwe camera het meeste op de huidige 100D. Komt Canon nu al met een opvolger voor de kleine dslr?

De Canon EOS 100D is nog geen jaar oud, het toestel werd in maart 2013 geïntroduceerd. Toch heeft Canon mogelijk een opvolger voor ons in petto. Op de Koreaanse Canon-website is onderstaande teaser te zien.

Canon teaser

Maken we de afbeelding donkerder, dan zien we wat meer details van de camera. Het valt op dat veel kenmerken overeenkomen met de EOS 100D. Het objectief dat we zien is waarschijnlijk de EF 40mm f/2.8 STM pancake.

Canon teaser donker

Als we de EOS 100D over de teaser heen leggen, dan lijkt het nieuwe model wel wat breder te zijn. Dat zou echter ook kunnen komen door de manier waarop het doek over de camera valt.

Canon teaser + 100D

Hoewel de EOS 100D nog erg jong is, zijn de specificaties vrijwel gelijk aan de EOS 650D. Mocht Canon met een opvolger voor haar kleinste dslr komen, dan verwachten we een aantal technische vernieuwingen onder de kap. De 20-megapixelsensor met Dual Pixel AF uit de EOS 70D lijkt bijvoorbeeld een logische keuze.

In ieder geval lijkt het er sterk op dat Canon het nieuwe toestel (ook) in het wit op de markt zal brengen. Het zwarte logo op het zoekerhuis verklapt dat en ook de tekst bij de teaser, waarin gesproken wordt over een 'witte wereld' is een sterke aanduiding in die richting. 

Update 11-11-13, 14:20: op de Facebook-pagina van Canon Japan is een teaser verschenen van een "White Kiss", waarbij Kiss de naam is waaronder de instap-dslr's van Canon in Japan worden verkocht.

Waarschijnlijk weten we later deze week meer. We houden je op de hoogte.

afbeelding van Anonymous

Ik vond het ook al raar dat Canon deze 100D met een sterk verouderde 18mp sensor uitbracht, niet raar.. maar asociaal. Dat Canon nog zoveel geld durft te vragen voor 'oude rommel'

Daarentegen is de 20megapixel sensor wel nieuwer, maar echt veel beter is hij niet

afbeelding van roelgaj

Het wordt een witte instapper :)

Of is de camera toch wat hoger. Hoever loopt dat doek door voordat het horizontaal ligt....

afbeelding van Anoniem

Ik denk dat hij zilverkleurige wordt, net als de Canon 3ooD.
http://www.dpreview.com/reviews/CanonEOS300D/Images/frontview.jpg
Al vind ik dat zelf echt lelijk.