Canon: ‘Spiegel EOS 5D kan loskomen’

Julian 2800 0
Canon heeft officieel vastgesteld dat in incidentele gevallen de spiegel van de EOS 5D spiegelreflexcamera los kan raken, als gevolg van verminderde hechtkracht. De fabrikant voorziet getroffen camera's kosteloos van versteviging.

Een korte zoektocht op internet levert diverse meldingen van het probleem op, wat al enige jaren speelt. Gebruikers zien plotseling geen beeld meer door de zoeker. Halen ze het objectief van de camera, dan blijkt de spiegel los in de behuizing te liggen.

Canon heeft het probleem nu opgenomen in de FAQ-sectie op haar website en biedt excuses aan voor het probleem. Bezitters van een Canon EOS 5D met losse spiegel kunnen hun camera gratis laten repareren bij Canon. Daarbij zal ook aan de rechter- en linkerzijde van de spiegel versteviging worden aangebracht, zoals weergegeven in de afbeelding.


Volgens de website worden reparaties uitgevoerd vanaf maandag 9 februari 2009, mensen in bezit van een 5D met losse spiegel wordt verzocht contact op te nemen met een van de erkende reparatieservices.